Archive for January, 2010
Field Test Iphone menu
by admin on Jan.31, 2010, under Software-Firmware
Το field test menu είναι ένα μενού που ενεργοποιείται με ένα κωδικό που γράφουμε στο iphone κι εμφανίζει κάποιες επιπλέον επιλογές και πληροφορίες σχετικά με το iphone. Οι επιλογές των “κρυφών μενού” των κινητών τηλεφώνων ποικίλει από εταιρία σε εταιρία και η κάθε μία της δίνει και διαφορετικό όνομα (engineer menu, test mode, field test menu, service menu κτλ)
Παραθέτουμε το video που δείχνει πως θα δείτε το field test menu των iphone
O κωδικός δεν λειτουργεί στις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού των iphone σειράς 3
Κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένο αναπτήρα
by admin on Jan.27, 2010, under Γενικά
Το SB6309 είναι το μοναδικό τηλέφωνο στον κόσμο που διαθέτει ενσωματωμένο αναπτήρα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Δεν χρησιμοποιεί υγραέριο και η φλόγα είναι ανθεκτική στους ανέμους. To συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο είναι κινεζικής κατασκευής και πωλείται από συγκεκριμένο site στο internet
Τώρα τις δυνατότητές του δεν τις γνωρίζουμε αλλά θα πρέπει να μπορεί να ανάψει όλες τις μάρκες τσιγάρων
.
Restriction of Hazardous Substances
by admin on Jan.26, 2010, under Γενικά
Το Φεβρουάριο του 2003 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οδηγία 2002/95/EC η οποία τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2006. Τι είναι όμως η οδήγια 2002/95/EC και το νέο σήμα που βλέπουμε σε αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές;
H οδηγία 2002/95/EC είναι πιο γνωστή σαν Restriction of Hazardous Substances ή απλά RoHS και περιορίζει την χρήση έξι επικίνδυνων ουσιών για την κατασκευή ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού. Συνδέεται με την οδηγία 2002/96/EC (Waste Electrical and Electronic Equipment Directive) που αφορά την συλλογή, ανακύκλωση και ανάκτηση των ηλεκτρικών συσκευών.
Η οδηγία RoHS περιορίζει τις εξής ουσίες:
- Μόλυβδο (Pb)
- Υδράργυρο (Hg)
- Κάδμιο (Cd)
- Εξασθενές Χρώμιο (Cr6+)
- Πολυβρωμιωμένα διφαινύλια (PBB)
- Πολυβρωμοδιφαινυλαιθέρες (PBDE)
Κάποια προϊόντα που είχαν τις συγκεκριμένες ουσίες είναι:
- Μπογιές
- Καλώδια PVC (π.χ. καλώδια ρεύματος και USB)
- Κολλήσεις
- Τυπωμένα κυκλώματα
- Μεταλλικά μέρη
- Λάμπες
- Mπαταρίες
Η μέγιστη ποσότητα των συγκεκριμένων ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο είδος είναι 0,1% εκτός από το Κάδμιο που είναι 0,01%.
Οι περισσότερες εταιρείες στο χώρο έχουν συμμορφωθεί και κατασκευάζουν τα προϊόντα τους με βάση την συγκεκριμένη οδηγία, χαρακτηριστικό παράδειγμα της MIO με το A701 που αφού είχε κυκλοφορήσει το μοντέλο λίγο καιρό άλλαξε όλη την παραγωγή για την κατασκευή νέας πρόσοψης που δεν θα περιέχει κάποια από τις απαγοερευμένες ουσίες.
Μύθοι και αστικοί θρύλοι των κινητών τηλεφώνων
by admin on Jan.23, 2010, under Γενικά
Οι αστικοί θρύλοι κοντεύουν να γίνουν σαν τα παραμύθια της γιαγιάς που μας έλεγε όταν είμασταν μικρά στο τζάκι του χωριού. Μόνο που τώρα με την δύναμη της τεχνολογίας δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις εάν αυτό που διαβάζεις σε ένα blog είναι μύθος ή πραγματικότητα.
Κυκλοφορούν εδώ και αρκέτο καιρό κάποιες “πληροφορίες” σχετικά με τις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων! Το χειρότερο είναι ότι εκτός από email αξιόλογα blogs τα έχουν ποστάρει σαν χρήσιμες πληροφορίες για τους χρήστες.
Αναφέρουμε μερικά τα οποία δυστυχώς είναι μύθοι:
1ος Μύθος
Κλείδωσες το αυτοκίνητο ξεχνώντας τα κλειδιά μέσα ενώ βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι όπου φυλάς άλλα? Θα τηλεφωνήσεις με το κινητό σου σε κάποιον στο σπίτι ο οποίος θα πλησιάσει στο τηλέφωνο το control των κλειδιών και εσύ το κινητό σου στην πόρτα του αυτοκινήτου και αμέσως θα ανοίξουν οι ασφάλειες. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ.
Ποιός είπε ότι η συχνότητα του τηλεκοντρόλ είναι φωνή και μεταδίδεται μέσω του μικροφώνου του τηλεφώνου;
2ος Μύθος
Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σου?΄Ολα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους που, πληκτρολογώντας *3370#, αυτόματα ενεργοποιείται δίνοντάς σου ακόμη και 50% πρόσθετο γέμισμα.Όταν θα επαναφορτίσεις το κινητό σου, αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα.
Έλεος παιδιά. Το *3370# ήταν κωδικός που χρησιμοποιούσαμε στα παλιά κινητά τηλέφωνα ΝΟΚΙΑ για ενεργοποίηση μίας ειδικής υπηρεσίας της EFR που βελτιώνει την ακουστική. Οι ρεζέρβες είναι για τα ντεπόζιτα της βενζίνης και τα αυτοκίνητα!Μήπως να κοιτάξουμε και στο καπάκι του τηλεφώνου έαν έχει ρεσέρβα λάστιχο;
3ος Μύθος
Εάν σε πάρουν τηλέφωνο από απόρρητο κι ακούσεις έναν ήχο που μοίαζει με fax κλείστο αμέσως και βγάλε την μπαταρία γιατί κυκλοφορεί ένας ιός που καταστρέφει το κινητό τηλέφωνο και σβύνει το λογισμικό. Εάν το αφήσεις πάνω από 15 δευτερόλεπτα τότε θα είναι αργά και το τηλέφωνο θα καταστραφεί. Έχω πει να μην βλέπετε πολύ Mission Impossible και James Bond! Ποτέ δεν υπήρχε τέτοιος ιός!
4ο Μύθος
Το κινητό όταν μπει σε φούρνο μικροκυμάτων θα πρέπει να χάσει το σήμα του. Εάν το καλέσετε κι έχει σήμα πετάξτε τον φούρνο μικροκυμάτων.
Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων δεν έχει την ένταση των μικροκυμάτων! Η μόνωση που έχουν οι φούρνοι είναι αρκετή για να κρατήσει τα μικροκύματα απομονωμένα από τον εξωτερικό χώρο…αυτό δεν έχει σχέση με την ακτινοβολία των κινητών. Αν ήταν ίδια η ακτινοβολία του φούρνου και του κινητού θα ψήναμε μπριζόλες με τα κινητά όχι με τον φούρνο!
5ος Μύθος
Εάν αφήσεις για αρκετή ώρα ένα τηλέφωνο σε λειτουργία δίπλα σε ένα αυγό ή ποπ κορν θα ψηθεί.
Έχουμε ποστάρει τις απαντήσεις σε παλιότερα ποστ.
Pop Corn: http://9volto.gr/blog/?p=16
Αυγά: http://9volto.gr/blog/?p=84
Όλα τα παραπάνω είναι μύθοι κι ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί μόνος του…ααα και μην πετάξετε τον φούρνο μικροκυμάτων…μιά χαρά είναι!
Aξιολόγηση Sonyericsson SATIO vs Alcatel OT-708 από ελληνικό περιοδικό
by admin on Jan.20, 2010, under Γενικά
Δεν άντεξα! Θα έσκαγα εάν δεν το έγραφα! Λυπάμαι πραγματικά όταν βλέπω τέτοιες παρατυπίες από ελληνικά περιοδικά.Γι’αυτό δεν προκόβουμε εδώ στην Ελλάδα. Πριν λίγο καιρό είχα αναφέρει σε κάποια ποστ για το πρώτο σε κυκλοφορία περιοδικό κινητής τηλεφωνίας και τις αναξιόπιστες αξιολογήσεις που κάνει στα κινητά τηλέφωνα που με έμμεσο τρόπο πλασάρει σαν καλύτερο αυτό που θέλει (ή καλύτερα αυτόν που διαφημίζεται στο περιοδικό).
Σήμερα αγαπητά μου παιδιά θα μιλήσουμε για το δεύτερο σε κυκλοφορία περιοδικό κινητής τηλεφωνίας που θυμίζει λίγο από το slogan της NOKIA.
Κάνει δοκιμή κάποια τηλέφωνα εκ των οποίων το ένα είναι το Alcatel OT-708 και το άλλο είναι το Sonyericsson SATIO.
To Alcatel OT-708 έχει 1.3 megapixel camera, ραδιόφωνο 262.000 χρώματα στην οθόνη, 5mb εσωτερική μνήμη+επέκταση και κόστιζει περίπου 75 ευρώ!! Στην γενική αξιολόγηση από το περιοδικό παίρνει βαθμολογία 9.0 με άριστα το 10!!!
Αυτονομία: 8.5
Δυνατότητες: 9.2
Χειρισμός: 9.4
Τιμή Απόδοση: 8.8
Το Sonyericsson SATIO πολύ πιθανόν να το γνωρίζετε…Να σας βοηθήσω λιγάκι. Έχει 12 megapixel camera (δεν υπάρχει κόμμα σώστα διαβάσατε), 16.000.000 χρώματα (δεν κόλλησε το 0 σωστά διαβάσατε), gps για πλοήγηση, wifi, 3g hsdpa για υψηλές ταχύτητες 128mb εσωτερική μνήμη+επέκταση, επεξεργαστή ARM Cortex A8 600 MHz και να μην μπω σε άλλες λεπτομέρειες. Ο μέσος όρος που δίνει το περιοδικό για την αξιολόγηση του SATIO είναι 8.8!!
Αυτονομία: 9.2
Δυνατότητες: 9.8
Χειρισμός: 8.8
Τιμή Απόδοση: 6.8
Από ότι φαίνεται για τους συντάκτες του περιοδικού 12megapixel, xenon flash, wifi, gps, symbian λειτουργικό, 16M χρώματα, επεκτάσιμη μνήμη έως 16gb, είναι πολλά τα λεφτά Άρη και ρίχνουμε την βαθμολογία!
Ας το δεχτούμε κι αυτό, αν και δεν θυμάμαι να υπάρχει τηλεφώνο με αυτές τις δυνατότητες πιο φτηνό οπότε και δεν πρέπει να είναι κατακριτέο από το περιοδικό η σχέση τιμής προς απόδοσης διότι δεν υπάρχει στην αγορά αλλό τηλέφωνο που να εξισώνει αυτά τα δύο με καλύτερο αποτέλεσμα.
Samsung 360 H1
Γενική βαθμολογία 9.0
Αυτονομία: 9.6
Δυνατότητες: 10!!
Χειρισμός: 9.2
Τιμή/Απόδοση: 7.2
Ναι κύριοι υπάρχει τηλέφωνο με δυνατότητες που βαθμολογείται με 10! Το Samsung 360 H1. Μπορεί να έχει 7megapixel λιγότερα από το SATIO, μπορεί να μην έχει xenon flash αλλά led, δεν έχει geotagging και smile-face detect, η AMOLED οθόνη του όμως, τα 16gb εσωτερική και η υψηλή ανάλυση του δίνουν το 10ρακι!
Το συμπέρασμα είναι ότι τα τηλέφωνα πρέπει να βαθμολογούνται ανάλογα με την κατηγορία τους κι όχι γενικά. Είναι σαν τα αυτοκόλλητα που βλέπεις πίσω από τα αυτοκίνητα. Όλα έχουν βγει αυτοκίνητα της χρονίας…από το Fiat μέχρι το VW..ενώ η κακομοίρα η Ferrari ούτε μία χρονιά δεν βγήκε!…Έλεος!
Tι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε ένα συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας
by admin on Jan.19, 2010, under Γενικά
Αλήθεια πόσοι άνθρωποι έχουν διαβάσει το συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας που υπογράφουν με την σύνδεσή τους; Η απάντηση είναι απογοητευτική. Τόσα χρόνια σαν κατάστημα έχουμε κάνει χιλιάδες συνδέσεις και μόνο ένα περιστατικό θυμάμαι που ο πελάτης διάβασε τις πρώτες 3 σελίδες από τις 9 που υπέγραψε!
Τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε συνδέση σε έναν πάροχο κινητής τηλεφωνίας;
1. Το συμβόλαιο που υπογράφετε τι διάρκεια έχει και τι ποσό θα πρέπει να πληρώσετε έαν θέλετε να φύγετε πριν τελειώσει η διάρκειά του.
2. Την ελάχιστη χρέωση για τον δωρεάν χρόνο ομιλίας που σας παρέχει το πάγιο σας. Ξεκινάνε από 30 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει εώς 3 λεπτά κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ορθή κατανάλωση του χρόνου
3. Μετά από πόσο διάστημα μπορείτε να αλλάξετε το πάγιό σας σε χαμηλότερο. Συνήθως εάν υπάρχει υπερεπιδότηση συσκεύης πρέπει να μείνεις ένα 8μηνο στο ίδιο πάγιο ή σε μεγαλύτερο.
4. Η αποσύνδεση μιάς γραμμής πραγματοποιείται σε έναν μήνα από την ημερομηνία της αίτησης. Θα πρέπει να προνοήσετε να κάνετε την απόσυνδεση ένα μήνα νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία της λήξης του συμβολαίου.
5. Ενημερωθείτε για το ποιά ημερομηνία μηδενίζει ο δωρεάν χρόνος ομιλίας του παγίου σας κι αν μπορεί το υπολοίπο του δωρεάν χρόνου ομιλίας να μεταφερθεί τον επόμενο μήνα (γίνεται σε συγκεκριμένα προγράμματα κι όχι σε όλα)
6. Το πάγιο προπληρώνεται στις εταιρίες κινητής. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνουμε αποσύνδεση στον τελευταίο λογαριασμό πρέπει να πιστώνεται και να γίνεται αφαίρεση παγίου
7. Η διαδικασία αποσύνδεσης μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κατάστημα της αλυσίδας κι αν τα συστήματα έχουν πρόβλημα τότε μπορείτε να απαιτήσετε να κάνετε αποσύνδεση σε χειρόγραφη αίτηση.
8. Έχετε δικαίωμα να αποσυνδέσετε την γραμμή εφόσον πληρώσετε το αναπόσβεστο ποσό επιδότησης (η επιδότηση που έχετε υπογράψει στο συμβολαίο). Το ποσό είναι μόνο η επιδότηση και τίποτε παραπάνω δεν μπορεί να σας επιβαρύνει πλην του τρέχοντος παγίου και της χρονικής περιόδου χρήσης του ενός μηνός μέχρι την αποσύνδεση
9. Ο αριθμός κλήσης ανήκει πλέον στον χρήστη. Έχετε δικαίωμα να το μεταφέρετε σε οποιαδήποτε άλλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας θέλετε ή να το κάνετε καρτοκινητό εφόσον έχετε παραμείνει το απαραίτητο διάστημα στον πάροχο ή έχετε πληρώσει το αναπόσβεστο ποσό επιδότησης.
10. Έαν η εταιρία καταχραστεί κάποιο από τα παραπάνω δικαιώματά σας υπεύθυνη είναι η ΕΕΤΤ (www.eett.gr) στην οποία μπορείτε να καταγγείλετε την σύμβαση με email ή γραπτώς. Η ΕΕΤΤ θα κοινοποιήσει την καταγγελία σας στον πάροχο κι αυτός είναι υποχρεωμένος σε 10 εργάσιμες μέρες να απολογηθεί σε εσάς και την ΕΕΤΤ ή να διευθετήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει.
Μυστικοί κωδικοί για τα κινέζικα τηλεφώνα
by admin on Jan.14, 2010, under Software-Firmware
Τα κινέζικα τηλέφωνα, ειδικά αυτά που εξωτερικά μοιάζουν με τα NOKIA (cloned phones) έχουν κάποιους μυστικούς κωδικούς που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης και να εκτελέσει κάποιες εντολές-λειτουργίες. Λειτουργούν σε αρκετά μοντέλα της κινέζικης αγοράς και σε αυτά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε σε ποιούς ακριβώς τύπους λειτουργούν…αλλά αξίζει να τους δοκιμάσετε!
Παραθέτουμε τους πιο κοινούς:
κωδικοί ασφαλείας εργοστασιακοί:0000, 1122, 3344, 1234, 5678
Engineer mode: *#110*01#
Factory mode: *#987#
Ενεργοποίηση COM port: *#110*01# -> Device -> Set UART -> PS Config -> UART1/115200
Επαναφορά ρυθμίσεων: *#987*99#
LCD contrast: *#369#
software version: *#800#
software version: *#900#
set default language: *#0000# Send
set English language: *#0044# Send
set English language (new firmware): *#001# Send
*#0086#, *#0886# set to China
*#0084#, *#0966# set to Vietnamese
*#77218114#
*#19992006#
*#881188#
#*94267357#
*#0084#call
Lazarus project running….
by admin on Jan.13, 2010, under 9volto news
Το 9Volto είναι το πρώτο Ελληνικό κατάστημα που διορθώνει τηλέφωνα με σβησμένο boot που δεν αναγνωρίζονται από το PC. Το Lazarus Project ξεκίνησε στα τέλη του 1999 με τα θρυλικά Panasonic GD70 & GD90 και συνεχίστηκαν εώς τα τέλη του 2004 με τα τελευταία Panasonic X70 & P341i.
Από τότε δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με το Boot των κινητών τηλεφώνων μέχρι την εμφάνιση του Samsung i8510 & i900 Omnia το 2008. Πλέον τα περισσότερα PDA τηλέφωνα της Samsung στηρίζονται στην ίδια λογική αναβάθμισης που περιλαμβάνει και την αναβάθμιση του Boot. Το 9Volto είναι το πρώτο κατάστημα που επισκεύαζε αυτά τα προβλήματα στα Samsung και συνεχίζει να είναι το μοναδικό που τα κάνει άμεσα χωρίς να χρειαστεί να αφήσετε το κινητό σας για μέρες.
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι δοκιμάσαμε και επισκευάσαμε επιτυχώς τα νέα μοντέλα της Samsung:
Samsung GT-B7300 OmniaLITE
Samsung GT-B7610 OmniaPRO
Samsung GT-B7620 Giorgio Armani
Samsung GT-i5700
Samsung GT-i7110
Samsung GT-i8000 Omnia II
Samsung GT-i8510
Samsung Moment
Samsung SGH-i400
Samsung SGH-i520v
Samsung SGH-i550
Samsung SGH-i560v
Samsung SGH-G810
Samsung SGH-i780
Samsung SGH-i907 Epix
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και σε άλλα μοντέλα που αντιμετωπίζουν τό ίδιο πρόβλημα…
Nokia E97 concept Phone
by admin on Jan.12, 2010, under Γενικά
Μία νέα ιδεά από τον Fabien Nauroy μας παρουσίασει το παράκατω video. Το concept project phone ονομάζεται E97 και για πρώτη φορά παρουσιάζεται τηλέφωνο dual sim σαν πρόταση σε concept phone της Nokia.
Μετρήσεις SAR σε Nokia, SonyEricsson, Samsung
by admin on Jan.11, 2010, under Hardware
SAR όνομάζουμε την μόναδα μέτρησης η οποία μας δείχνει πόση ακτινοβολία δέχεται το σώμα μας ανα κιλό από ένα κινητό τηλέφωνο.
Το όριο SAR στην ευρωπαϊκή ένωση με βάση διεθνής ευρωπαΪκή απόφαση είναι 2.0W/Kg
Το όριο SAR στην Αμερική και την Αυστραλία είναι 1.6W/Kg
Παραθέτουμε το παρακάτω video που δείχνει την ακτινοβολία SAR αρκετών μοντέλων Nokia, SonyEricsson και Samsung