Ακτινοβολία κινητών και κάρκινος

Μοιραστείτε το άρθρο

Ακτινοβολία κινητών και καρκίνος

Διαβάζοντας στο https://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_4689.html το θέμα σχετικά με την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και την σχέση που έχει με τον καρκίνο του εγκεφάλου θεώρησα σημαντικό να αναφέρουμε τα παρακάτω μιάς και η εμπειρία μας τόσα χρόνια στο τομέα των κινητών τηλεφωνών είναι μεγάλη και μπορεί να βοηθήσει!

Έιναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου προκαλεί όγκους και αλλοιώσεις του ανθρώπινου dna. Σε παλιότερο ποστ έχουμε αναφέρει μελέτες πανεπιστημίων που έχουν γίνει σχετικά με τον θέμα της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων και τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Την πιο άμεση επαφή την έχουν τα όργανα του κεφαλιού (επειδή το αυτί και το στόμα χρησιμοποιούμε στις συνομιλίες κι όχι το γόνατο) και η καθημερινή χρήση εκθέτει τα όργανα αυτά στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων.

Το κρανίο δεν είναι ικανό να προστατέψει τον εγκέφαλο από την ακτινοβολία. Είναι σαν να βάζεις ένα ταπερ με φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων. Το φαγητό θα ψηθεί ακόμη κι αν το έχει εντελώς καλυμενο το ταπερ.

Ακτινοβολία SAR στν Ευρώπη

Το χειρότερο είναι με τα όρια ακτινοβολίας που έχει ορίσει η ευρωπαϊκή ένωση στα κινητά τηλεφώνα το γνωστό σε όλους μας SAR.
SAR όνομάζουμε την μόναδα μέτρησης η οποία μας δείχνει πόση ακτινοβολία δέχεται το σώμα μας ανα κιλό από ένα κινητό τηλέφωνο.

Το όριο SAR στην ευρωπαϊκή ένωση με βάση ευρωπαΪκής απόφασης είναι 2.0W/Kg
Έχει ορίσει όριο αλλά δεν έχει ορίσει timing κι απόσταση! Δηλαδή θεωρείται ακίνδυνο αν μιλήσουμε με ένα κινητό τηλέφωνο που έχει εξωτερική κεραία για 10 ώρες την ημερά και η ακτινοβολία του είναι 2.0W/Kg συγκριτικά με ένα τηλέφωνο εκτός προδιαγραφών με 10.W/Kg μιλώντας για μισό λεπτό από μία απόσταση μισού μέτρου με hands free! Αυτό το συμπέρασμα βγάζουμε!
Το όριο SAR στην Αμερική είναι 1.6W/Kg. Δηλαδή ο εγκέφαλος των αμερικάνων είναι πιο ευαίσθητος από τον ευρωπαίων;

Ακτινοβολία κινητών σε κλειστό χώρο

Το καλύτερο όμως δεν το γνωρίζουν πολλοί. Ότι η ακτινοβολία ενός κινητού μπορεί να πολλαπλασιαστεί εάν βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο κατασκευασμένο με υλικό που δεν μπορεί να εκτονωθεί το σήμα και το αντανακλάει..πολλαπλασιάζοντας το μέσα στο χώρο! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εσωτερικό των καραβιών στα αμπάρια, στο parking, στο καμπίνες κτλ.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι τελικά όλα γίνονται για τις εταιρίες με προδιαγραφές που ουσιαστικά ορίζουν αυτές και προσαρμόζονται οι νόμοι πάνω σε αυτές.

Και με όλες αυτές τις παρατυπίες και τις ασάφειες..εμείς πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς;

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο