Γιατί κολλάει το κινητό
Γιατί κολλάει το κινητό
Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει με το κινητό μας τηλέφωνο και ιδιαίτερα εάν είναι smartphone κάποιο κόλλημα σε μία ή περισσότερες λειτουργίες του. Οι περισσότεροι από εμάς για να ξεκολλήσει θα του κάνουμε επανεκκίνηση, ή θα του βγάλουμε και θα του ξαναβάλουμε την μπαταρία.
Ποιοί είναι οι λόγοι όμως που κολλάει ένα κινητό τηλέφωνο; Και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το smartphone να γίνει πιο γρήγορο;
Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου άρθρου στηρίζεται κυρίως στην λειτουργία smartphone σε λειτουργικό android και ios κι όχι στα απλά συμβατικά κινητά τηλέφωνα με πλήκτρα.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα smartphone μπορεί να κολλάει. Θα τους αναφέρουμε αναλυτικά:
Πολλές εφαρμογές σε λειτουργία στο παρασκήνιο
Οι περισσότεροι χρήστες των smartphone όταν βγαίνουν από την εφαρμογή πατάνε το κεντρικό κουμπί για να μπουν στην αρχική οθόνη. Αυτό όμως δεν κλείνει την εφαρμογή εντελώς και χρησιμοποιεί πόρους του κινητού τηλεφώνου για να είναι σε λειτουργία στο παρασκήνιο. Αυτό γίνεται με όλες τις εφαρμογές που έχετε ανοίξει κι έχετε βγει από αυτές με τον παραπάνω τρόπο.
Λύση του προβλήματος λειτουργία εφαρμογών στο παρασκήνιο
Απενεργοποιείστε την εφαρμογή πατώντας παρατεταμένα το κεντρικό κουμπί στα iphone ή το κουμπί εφαρμογών αριστερά ή δεξιά του κεντρικού κουμπιού στα android.
Antivirus και εφαρμογές Boost και Baterry Saver
Αυτές οι εφαρμογές καταναλώνουν πόρους του κινητού για να ελέγχουν συνεχώς άλλες εφαρμογές που είναι σε λειτουργία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το τηλέφωνο να γίνεται αργό και να κολλάει.
Λύση στο πρόβλημα με τους booster και battery saver
Αφαιρέστε τις εφαρμογές που υποτίθεται ότι καθαρίζουν την μνήμη, την cache καθώς επίσης και τα antivirus. Δεν πρόκειται το κινητό σας να κολλήσει ιό εάν είναι iPhone ή android που έχει απενεργοποιημένη την επιλογή “άγνωστες πηγές”.
Γεμάτος αποθηκευτικός χώρος
Η εσωτερική μνήμη αποθήκευσης του smartphone είναι γεμάτη. Όταν είναι γεμάτος ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης το smartphone γίνεται αργό και υπολειτουργεί.
Λύση στο πρόβλημα του γεμάτου αποθηκευτικού χώρου
Θα πρέπει άμεσα να σβήσετε κάποιες εφαρμογές ή να μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο από τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης στην κάρτα μνήμης.
Λίγη μνήμη ή μικρός επεξεργαστής
Οι εφαρμογές όσο περνάει ο καιρός γίνονται και πιο βαριές με περισσότερες λειτουργίες. Αυτό σημαίνει ότι οι απαιτήσεις των εφαρμογών για πόρους από το smartphone μεγαλώνουν.
Φανταστείτε ότι πριν μερικά χρόνια το facebook ήταν μία εφαρμογή των 20mb και τώρα είναι 2 εφαρμογές (facebook και messenger) των 120 mb η κάθε μία.
Πλέον ένα 4πύρηνο smartphone με 2gb μνήμη και 16gb εσωτερικό χώρο αποθήκευσης θεωρούμε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη.
Λύση στο πρόβλημα της λίγης μνήμης ή του μικρού επεξεργαστή
Εγκατάσταση μίας custom rom που μπορούν να λειτουργούν με λιγότερους πόρους. Πληροφορίες για τις custom rom μπορείτε να βρείτε ->εδώ<-
Ιός ή malware στο smartphone
Υπάρχει περίπτωση να έχετε κολλήσει κάποιον ιό ή malware που χρησιμοποιεί πόρους του κινητού για κακόβουλες χρήσεις όπως είναι το mining ή προβολή διαφημίσεων σε εσάς χωρίς την συγκατάθεσή σας.
Λύση στο πρόβλημα με τον ιό ή malware στο smartphone
Διαβάστε ->εδώ<- αναλυτικά για τους ιούς των smartphone android. Μπορείτε να δείτε τα καλύτερα antivirus της αγοράς ->εδώ<-
Αναβαθμισμένο λειτουργικό σε παλιό smartphone
Μερικές φορές οι εταιρίες θέλοντας να υποστηρίξουν τις συσκευές τους smartphone και tablet βγάζουν αναβάθμιση λειτουργικό που στην πραγματικότητα το hardware της συσκευής δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Έτσι βλέπουμε ένα τηλέφωνο διπύρηνο που έχει πάρει έκδοση 6.0 android ενώ ξεκίνησε με 4.4.2 κι ενώ πήγαινε μια χαρά με την παλιά έκδοση, μόλις εγκαταστάθηκε η νέα άρχισε να σέρνεται.
Εάν μένατε στην παλιά έκδοση, οι νέες εφαρμογές δεν θα λειτουργούσαν. Στην καινούργια μπορούν να λειτουργούν αλλά οι κύριες λειτουργίες της συσκευής γίνονται πιο αργές.
Λύση στο πρόβλημα του αναβαθμισμένου λειτουργικού σε παλιό smartphone
Εφόσον χρησιμοποιείτε εφαρμογές που μπορούν να λειτουργήσουν σε παλιότερη έκδοση λογισμικού τότε θα πρέπει να γίνει υποβάθμιση του λειτουργικού. Μία άλλη λύση θα ήταν η εγκατάσταση μίας custom rom εφόσον η συσκευή σας την υποστηρίζει.
Σημείωση
Οι πλειοψηφία των κολλημάτων των smartphone οφείλονται στις παραπάνω περιπτώσεις. Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε και την πιθανότητα το κινητό τηλέφωνο να έχει κάποιο hardware πρόβλημα που να το κάνει να υπολειτουργεί και κατ επέκταση να κολλάει.
Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, tablet και laptop, το οποίο μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε βλάβη σε harware αλλά και σε firmware επίπεδο.
Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176
Κατάστημα2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212
- Πως να γίνεις hacker - 16 Δεκεμβρίου 2024
- Τι είναι το iCloud. Αναλυτικός οδηγός - 13 Δεκεμβρίου 2024
- Scam στα iPhone μέσω του Appstore - 10 Δεκεμβρίου 2024