Ηχογραφούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τις κλήσεις μας

Μοιραστείτε το άρθρο

ηχογραφούνται οι κλήσεις από τις εταιρίες κινητής

Ηχογραφούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τις κλήσεις μας

Οι κλήσεις που κάνουμε μεταξύ μας ηχογραφούνται από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα;

Αυτό είναι ενα από τα πιο συχνά ερωτηματα που μας κάνουν πολλοί στο 9Volto. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στις κλήσεις που κάνουμε στις εταιρίες κινητής, στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, αλλά στις κλήσεις που κάνουμε μεταξύ μας σαν απλοί χρήστες.

Στην Ελλάδα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας  δεν ηχογραφούν τις κλήσεις που γίνονται μεταξύ των χρηστών τους. Αντίθετα, κρατούν αρχεία κλήσεων, τα οποία περιλαμβάνουν μόνο  (metadata) και όχι το περιεχόμενο των συνομιλιών.

 

Τι είναι τα metadata των κλήσεων

Τα metadata κλήσεων είναι κάποιες σημαντικές πληροφορίες  ένα είδος log file που περιλαμβάνουν τις παρακάτω πληροφορίες

  • Αριθμός καλούντος και καλούμενου: Οι αριθμοί τηλεφώνου που συμμετέχουν στην κλήση.
  • Ημερομηνία και ώρα κλήσης: Πότε ξεκίνησε και πότε τελείωσε η κλήση.
  • Διάρκεια κλήσης: Πόσο διήρκεσε η κλήση.
  • Τύπος κλήσης: Εάν η κλήση ήταν εισερχόμενη, εξερχόμενη ή αναπάντητη
  • Τοποθεσία: τοποθεσίες των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της κλήσης, βασισμένες στους πύργους κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιήθηκαν ή το wifi δίκτυο αν η κλήση είναι τύπου vowifi

γιατί δεν ηχογραφούνται οι κλήσεις από τις εταιρίες κινητής

Γιατί δεν ηχογραφούν τις κλήσεις oι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας;

Οι κύριοι λόγοι που εδώ στην Ελλάδα δεν ηχογραφούν τις κλήσεις οι παρόχοι κινητής τηλεφωνίας είναι οι παρακάτω

  1. Προστασία προσωπικών δεδομένων: Η ηχογράφηση των κλήσεων χωρίς τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων παραβιάζει νόμους περί προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων.
  2. Νομικοί περιορισμοί: Η νομοθεσία απαγορεύει την ηχογράφηση τηλεφωνικών συνομιλιών χωρίς τη ρητή συγκατάθεση όλων των συμμετεχόντων.
  3. Αποθηκευτικός χώρος: Η αποθήκευση ηχογραφήσεων για όλους τους χρήστες ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας θα απαιτούσε τεράστιο αποθηκευτικό χώρο και πόρους.

Το αν η ΕΥΠ ηχογραφεί κλήσεις συγκεκριμένων ανθρώπων ή κάποιος έχει εγκαταστήσει σε κάποιον άλλον χρήστη κακόβουλο πρόγραμμα όπως είναι τα προγράμματα Pegasus και Predator αυτό δεν έχει να κάνει με την απλή καθημερινή δραστηριότητα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και των χρηστών.

Διαλόγους ηχογραφήσεων που πολλές φορές διαβάζουμε σε ειδησεογραφικά sites όταν πιάνουν ανθρώπους που διαπράτουν εγκληματικές ενέργειες έχουν να κάνουν με παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ή γραπτά ή ηχογραφημένα μηνύματα που έχουν πραγματοποιηθεί με εφαρμογές τύπου viber, messenger, instagram κτλ

Φυσικά το συγκεκριμένο άρθρο αναλύει τις ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με βάση την ελληνική νομοθεσία. Σε χώρες όπως η Κίνα και η Αμερική ενδέχεται οι συνομιλίες να καταγράφονται.


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments
Donatos Tzovaras

Μοιραστείτε το άρθρο