Nokia μαϊμούδες. Πως τα ξεχωρίζουμε

Μοιραστείτε το άρθρο

Πολλοί χρήστες έχουν πέσει θύματα επιτήδειων που τους πουλάνε τηλέφωνα δήθεν ΝΟΚΙΑ σε πολύ καλή τιμή. Τα περισσότερα τηλέφωνα μαϊμου εξωτερικά μοιάζουν παρά πολύ  με τα αυθεντικά τηλέφωνα αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του αυθεντικού. Το τηλέφωνο όταν είναι σβυστό είναι πολύ δύσκολο να το ξεχωρίσεις εάν είναι αυθεντικό ή όχι. Θα πρέπει να προσέξουμε τις παρακάτω λεπτομέρειες έτσι ώστε να καταλάβουμε έαν το τηλέφωνο είναι original ή μαϊμού.

Στα μαϊμού τηλέφωνα:
1. Ο ήχος του καλωσορίσματος της ΝΟΚΙΑ (όταν δείχνει τα δύο χέρια να ενώνονται) ακούγεται σαν παραφωνία με μία ελαφρια αλλοίωση (σαν να έχουμε ένα ηχείο πολύ δυνατά ανοιγμένο που αλλοιώνεται η ποιότητά του ήχου)
2. Τα γραφικά του κεντρικού μενού και των εικονιδίων παρόλο που μοιάζουν ίδια με το αυθεντικό είναι λίγο ξεθωριασμένα (σαν να έχουμε ανεβάσει το brigthness) και ξεχωρίζουν έντονα τα pixel (σε αντίθεση με το αυθεντικό τηλέφωνο που είναι πιο ζωντανά τα χρώματα και χωρίς pixel)
3. Η camera του μαϊμού NOKIA δεν μπορεί να βγάλει φωτογραφία με πολλά megapixel (μπορεί να δείχνει ότι έχει επιλογή για περισσότερα megapixel) αλλά η ανάλυση είναι συνήθως 640Χ480
4. Τα μαϊμού ΝΟΚΙΑ παρόλο που στο τηλέφωνο μπορεί να υπάρχει επιλογή για wifi ή gps (δεν ενεργοποιούνται ή δεν λειτουργούν καθόλου)
5. Μερικές φορές τα τηλέφωνα αυτά δεν χρησιμοποιούν τον φορτιστή της ΝΟΚΙΑ άλλα mini usb
6. To βάρος τους είναι συνήθως πιο μεγάλο από το αυθεντικό
7. Η μπαταρία του τηλεφώνου ή το πίσω μέρος του έχει κινέζικους χαρακτήρες ή είναι στραβοκολλημένα τα αυτοκόλλητα αναγνώρισης του τηλεφώνου.

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις κινητών τηλεφώνων μαϊμού από διάφορα εργοστάσια κατασκευής. Έστω και μία από τις παραπάνω ενδείξεις υπάρχει στο τηλέφωνο είναι πολύ πιθανόν να είναι imitation. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να πληρούνται όλες οι παραπάνω ενδείξεις αλλά μερικές από αυτές.

Παραθέτουμε ένα βίντεακι που δείχνει ένα original Nokia N95 με ένα Nokia N95 replika (imitation)

Facebook Comments

Μοιραστείτε το άρθρο