Imitation ανταλλακτικά σε Refurbished iPhone

Μοιραστείτε το άρθρο

Imitation ανταλλακτικά σε Refurbished iPhone

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου ή ανακατασκευασμένου (refurbished) iPhone μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, ειδικά όταν πρόκειται για την αυθεντικότητα των εξαρτημάτων του.

Πολλά μεταχειρισμένα ή refurbished iPhone κυκλοφορούν με imitation οθόνη ή μπαταρία και το iPhone την αναγνωρίζει σαν γνήσια.

Αρκετά εξειδικευμένα καταστήματα επισκευών με εμπειρία στον χώρο διαθέτουν εξοπλισμό αλλά και την τεχνογνωσία έτσι ώστε να μπορούν να σου αντικαταστήσουν την οθόνη ή την μπαταρία του iphone και να βάλουν μια imitation και όχι μόνο το iPhone να την αναγνωρίζει σαν original αλλά και τα διαγνωστικά της ίδιας της apple να θεωρούν ότι το τηλέφωνο δεν έχει πάει για επισκευή ποτέ.

 

Tεχνικές για αναγνώριση γνήσιων ανταλλακτικών iPhone που είναι λάθος

Γιατί πολλοί χρήστες iPhone αλλά και καταστήματα σου λένε ότι για να δεις έαν το iPhone που πας να αγοράσεις έχει γνήσια ανταλλακτικά σου λένε το εξής

Για να δεις αν η οθονη έχει αλλαχτεί με imitation πηγαινε και δες αν μπορεί να ενεργοποιηθεί η επιλογή truetone στην οθονή

Για να δεις αν η μπαταρία σου είναι γνήσια πήγαινε στην υγεία μπαταρίας και δες το ποσοστό. Αν είναι imitation δεν σου αναγράφει ποσοστό

Αυτα δεν ισχύουν. Μπορεί το μεταχειρισμένο ή refurbished iphone σου να έχει imitation μπαταρία και οθονη και το iphone να δείχνει τις παραπάνω επιλογές ενεργές

Αλλά πως γίνεται η διαδικασία αυτή;

Αρκετές εταιρίες του εξωτερικού που κάνουν σκούπα τα μεταχειρισμένα iPhone και πουλάνε χονδρική σε καταστήματα παίρνουν τηλέφωνα που μπορεί να έχουν σπασμένες οθόνες ή ξελιγωμένες μπαταρίες. Τοποθετούν μια οθόνη soft oled imitation που η ευκρίνειά της προσεγγίζει την αυθεντική και αφαιρούν το display ic chip της γνήσιας σπασμένης οθόνης  και την τοποθετούν στην imitation. Το chip αυτό διαθέτει όλα τα αναγνωριστικά δεδομένα της apple και αν κολληθεί πάνω στην imitation αυτόματα όχι μόνο το iphone αλλά και τα διαγνωστικά προγράμματα θα αναγνωρίσουν την οθόνη σαν γνήσια.

Στις μπαταρίες τα πράγματα μπορούν να γίνουν και καλύτερα. Υπάρχει αντίστοιχο ic chip στην μπαταρία που μετράει την υγεία της και τους κύκλους φόρτισης. Aφαιρείς το ic chip το βάζεις σε μια συσκευή προγραμματισμού που είναι πολύ φτηνή και υπάρχει στην αγορά ευρεώς, μηδενίζεις τους κύκλους φόρτισης και ανεβάζεις την υγεία στο 100% και τοποθετείς το ic chip στην imitation Μπαταρία κι αυτή συμπεριφέρεται σαν γνήσια με 100% υγεία.

Πως αναγνωρίζεις τα ανταλλακτικά του iPhone αν είναι γνήσια

Υπάρχει τρόπος όμως να δεις αν το iphone έχει γνήσια ή imitation μπαταρία και οθόνη. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να γίνει η αναγνώριση των ανταλλακτικών δίχως να ανοιχτεί το iPhone εσωτετερικά. Θα πρέπει κάποιος τεχνικός από ένα εξειδικευμένο κατάστημα επισκευής iPhone -όπως είναι το 9Volto- να το ανοίξει και να κάνει εσωτερικά αυτοψία της συσκευής.

Δυστυχώς στο 9Volto έχουμε δει πάρα πολλά μαγειρέματα στα reburbished iPhone. Και πάντα λέμε στους πελάτες ότι πολλές φορές και το κατάστημα που τα πουλάει το πιο πιθανό είναι να μην έχει καμία ευθύνη για τις παραποιήσεις αλλά να τις έχει κάνει ο κύριος προμηθευτής τους εν αγνοία των καταστημάτων πώλησης.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments
Donatos Tzovaras

Μοιραστείτε το άρθρο