5 λάθη που κάνουμε στην χρήση των smartphones
5 λάθη που κάνουμε στην χρήση των smartphones
5 λάθη που κάνουμε στην χρήση των smartphones τα οποία μπορούν να τους προκαλέσουν ζημιά.
Φωτεινότητα στο τέρμα
Εάν έχουμε την φωτεινότητα στο full συνέχεια τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην οθόνη του smartphone. Πολύ πιθανόν να έχετε δει στις οθόνες ορισμένων κινητών, ειδικά αυτά που έχουν οθόνες τεχνολογίας superamoled, -όπως τα samsung- να εμφανίζουν είδωλα ή κιτρινίλες. Για παραδείγμα μπορεί να φαίνεται αχνά στην κεντρική οθόνη το πληκτρολόγιο σαν είδωλο ή κάθετες γραμμές ή και στάμπες που είναι πιο κιτρινωπές από όλη την άλλη οθόνη.
Την φωτεινότητα θα πρέπει να την έχουμε στην αυτόματη ρύθμιση ή μόνο όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους να την ρυθμίζουμε προσωρινά σε full φωτεινότητα. Όχι μόνιμα
Ακουστικό στο τέρμα
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν μιλάμε με κάποιον στο κινητό τηλέφωνο, είναι ότι όταν ο συνομιλητής βρίσκεται στον δρόμο και έχει θόρυβο -από αυτοκίνητα, βαβούρα κτλ- ανεβάζουμε τέρμα την ένταση για να τον ακούμε καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο δεν αυξάνουμε μόνο την φωνή του συνομιλητή μας αλλά και όλους τους άλλους θορύβους και φυσικά περνάνε μέσα από το ακουστικό. Το ακουστικό για να μπορέσει να αποδόσει τους ήχους διαθέτει μία μεμβράνη ή ένα μικρό τύμπανο που πάλλεται. Η μεγάλη ένταση προκαλεί υψηλή διέγερση του ακουστικού και φυσικά σκίζεται.
Ο ήχος όταν σκιστεί το ακουστικό είναι σαν να ακούμε παράσιτα στο ραδιόφωνο ή ακούμε τον συνομιλητή μας σε χαμηλή ένταση ή με αλλοιωμένο ήχο.
Θα πρέπει το ακουστικό όταν έχουμε θόρυβο να μην το φτάνουμε στην μέγιστη έντασή του αλλά τουλάχιστον μία με δύο σκάλες πιο χαμηλά από την υψηλότερη βαθμίδα του.
Ηχείο στο τέρμα
Βάζει ο άλλος να ακούσει τραγούδια τέρμα στο youtube από το κινητό του γιατί έχει μερακλώσει. Δεν σας πιάνω και την ακραία περίπτωση να ακούει ο άλλος thrash metal και ο τραγουδιστής να ουρλιάζει 4μιση λεπτά πριν ακουστεί η πρώτη νότα. Μια σταλίτσα το ηχειάκι. Τι θα κάνει; Θα αγκωμαχεί να αποδόσει τον ήχο και στο τέλος κι αυτό θα σκιστεί.
Επιπλέον θέλει μεγάλη προσοχή σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα σε συνεργεία, μηχανουργεία, αλουμινοκατασκευές, σιδηροκατασκευές κτλ. Τα ρινίσματα σιδήρου, αλουμινίου κτλ που αιωρούνται στον χώρο, το ηχείο τα μαγνητίζει και τα τραβάει προς το μέρος του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σκίζεται και να μην ακούγεται καθόλου όταν χτυπάει ή να ακούγεται πολύ χαμήλα ή με αλλοιωμένο ήχο.
Δεν κλείνουμε το κινητό ποτέ
9 στους 10 δεν κλείνουν ποτέ το κινητό τους τηλέφωνο. Εκτός αν μείνουν από μπαταρία. Η επανεκκίνηση της συσκευής είναι μια σημαντική διαδικάσια για τις λειτουργίες του smartphone. Ένα smartphone και μόνο που βρίσκεται σε αναμονή εκτελεί πάνω από 60 διεργασίες στο παρασκήνιο. Όταν ενεργοποιούμε τις εφαρμογές ανοίγουν κι άλλες διεργασίες και είναι σε λειτουργία ή σε αναμονή. Η διεργασία πολλές φορές δεν κλείνει όταν κλείσουμε την εφαρμογή αλλά είναι σε κατάσταση αναμονής στο παρασκήνιο.
Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα κάποια διεργασία να κολλήσει και το σύστημα ή η εφαρμογή να μην δουλεύει σωστά. Πόσες φορές έχει τύχει σε ανθρώπους να μην ακούγεται ο ήχος κλήσης, να κολλάνε οι ειδοποιήσεις, να μην ανοίγει μία εφαρμογή και με μια απλή επανεκκίνηση το πρόβλημα να επιλύνεται.
Καλό είναι κάθε δύο μέρες να κάνετε μία επανεκκίνηση της συσκευής. Δεν χρειάζεται πάνω από 1 λεπτό η διαδικασία αυτή.
Γεμάτος αποθηκευτικός χώρος
Όταν γεμίζει ο αποθηκευτικός χώρος θα πρέπει να αφαιρέσετε εφαρμογές ή να μεταφέρετε βίντεο και φωτογραφίες στον υπολογιστή σας ή στην κάρτα μνήμης. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τα δεδομένα σας εάν το κινητό εμφανίζει μήνυμα ότι έχει μπουκώσει ο αποθηκευτικός χώρος κι εσείς δεν του δίνετε σημασία. Κάποια στιγμή θα σβήσει και θα προσπαθεί να κάνει εκκίνηση και θα μένει στο αρχικό λογότυπο.
Σε μία τέτοια περίπτωση τα δεδομένα σας εάν δεν τα έχετε backup σε κάποια cloud υπηρεσία θα χαθούν για πάντα. Αν σας έχουν αναθέσει ποτέ δουλειά που έπρεπε να γίνει χτες, αυτό που σας ανέφερα για τον αποθηκευτικό χώρο, πρέπει να γίνει προχτές.
Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.
Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176
Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212
- Πως να γίνεις hacker - 16 Δεκεμβρίου 2024
- Τι είναι το iCloud. Αναλυτικός οδηγός - 13 Δεκεμβρίου 2024
- Scam στα iPhone μέσω του Appstore - 10 Δεκεμβρίου 2024