Φτηνές άδειες Windows στο internet

Μοιραστείτε το άρθρο

Φτηνές άδειες Windows στο internet

Οι φτηνές άδειες Windows που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πολλές από αυτές πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Είναι κοινό να βρίσκουμε άδειες Windows 10 ή Windows 11 με κόστος μόλις μερικά ευρώ, όταν η επίσημη τιμή από τη Microsoft μπορεί να φτάνει ή να ξεπερνά τα 100 ευρώ. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές τις άδειες, και γιατί υπάρχει αυτή η τεράστια διαφορά τιμής; Παρακάτω αναλύουμε τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Τύποι Αδειών Windows

Για να κατανοήσουμε τη διαφορά στις τιμές, είναι σημαντικό να ξέρουμε τους βασικούς τύπους αδειών Windows:

  • Retail (Λιανική): Αυτές οι άδειες αγοράζονται απευθείας από τη Microsoft ή επίσημους διανομείς. Είναι πλήρως μεταβιβάσιμες, δηλαδή αν αλλάξετε υπολογιστή, μπορείτε να μεταφέρετε την άδεια σε αυτόν. Οι retail άδειες είναι συνήθως οι πιο ακριβές.
  • OEM (Original Equipment Manufacturer): Αυτές οι άδειες προορίζονται για κατασκευαστές υπολογιστών και συνήθως έρχονται προεγκατεστημένες σε νέους υπολογιστές. Είναι “δεμένες” με τη συσκευή όπου εγκαταστάθηκαν αρχικά, και δεν είναι μεταβιβάσιμες σε άλλον υπολογιστή.
  • Volume Licenses: Αυτές οι άδειες πωλούνται σε εταιρείες για χρήση σε πολλαπλούς υπολογιστές. Είναι συνήθως φθηνότερες ανά άδεια, αλλά υπόκεινται σε συγκεκριμένους όρους χρήσης που προορίζονται για επιχειρήσεις.

2. Πηγές Φτηνών Αδειών Windows

Οι φτηνές άδειες που βρίσκονται στο διαδίκτυο συχνά προέρχονται από αμφιλεγόμενες ή μη εξουσιοδοτημένες πηγές. Παρακάτω είναι μερικοί λόγοι για τις χαμηλές τιμές τους:

  • Αχρησιμοποίητες OEM Άδειες: Πολλές φτηνές άδειες προέρχονται από παρτίδες που δεν χρησιμοποιήθηκαν ή αποσύρθηκαν από εταιρείες. Αυτές οι άδειες είναι νόμιμες, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε έναν υπολογιστή και συχνά συνοδεύονται από περιορισμούς υποστήριξης.
  • Volume Licenses: Μερικές φορές, άδειες που ανήκουν σε εταιρείες πωλούνται μεμονωμένα από τρίτους, κάτι που μπορεί να παραβιάζει τους όρους χρήσης της Microsoft. Οι άδειες αυτές μπορεί να λειτουργούν αρχικά, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να ανακληθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.
  • Ανακυκλωμένες ή Μεταχειρισμένες Άδειες: Άδειες από παλιούς υπολογιστές που έχουν πωληθεί ως “μεταχειρισμένες” μπορούν να πωληθούν σε νέους χρήστες. Αυτές οι άδειες συχνά έρχονται με τους περιορισμούς των OEM ή των volume licenses και δεν είναι πλήρως νόμιμες.

3. Κίνδυνοι Αγοράς Φτηνών Αδειών Windows

Παρότι μπορεί να φαίνονται ως ευκαιρία, οι φτηνές άδειες Windows έρχονται με διάφορους κινδύνους:

  • Νομικά Ζητήματα: Αν αγοράσετε μια άδεια από μη εξουσιοδοτημένο πωλητή, μπορεί να παραβιάζετε τους όρους της Microsoft. Σε περίπτωση ελέγχου ή αναβάθμισης, η άδεια σας μπορεί να ανακληθεί.
  • Έλλειψη Υποστήριξης: Οι OEM και volume licenses συνήθως δεν συνοδεύονται από την ίδια τεχνική υποστήριξη που προσφέρεται με τις retail άδειες. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα σε περίπτωση τεχνικών δυσκολιών ή εάν χρειαστείτε βοήθεια από τη Microsoft.
  • Κλείδωμα Άδειας: Σε πολλές περιπτώσεις, οι άδειες αυτές μπορεί να κλειδώσουν ή να ανακληθούν από τη Microsoft, αφήνοντάς σας χωρίς πρόσβαση σε πλήρως λειτουργικό λειτουργικό σύστημα.

4. Πώς να Ελέγξετε την Αυθεντικότητα της Άδειάς σας

Αν αγοράσετε μια φτηνή άδεια Windows, μπορείτε να ελέγξετε την αυθεντικότητά της ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  1. Χρήση του Windows Activation Tool: Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι ενεργοποιημένο μέσω του εργαλείου ενεργοποίησης των Windows.
  2. Αναζήτηση του τύπου άδειας: Χρησιμοποιήστε την εντολή slmgr /dli στο Command Prompt για να δείτε τον τύπο της άδειάς σας (Retail, OEM, Volume License).
  3. Επικοινωνία με τη Microsoft: Αν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Microsoft για να επιβεβαιώσετε την αυθεντικότητα της άδειας.

5. Γιατί οι Επίσημες Άδειες Είναι Ακριβότερες

Οι επίσημες άδειες από τη Microsoft ή εξουσιοδοτημένους πωλητές είναι ακριβότερες για διάφορους λόγους:

  • Νομιμότητα: Αγοράζετε ένα πλήρως νόμιμο προϊόν με εγγύηση αυθεντικότητας.
  • Μεταβιβασιμότητα: Οι retail άδειες είναι μεταβιβάσιμες και δεν κλειδώνουν σε μια μόνο συσκευή.
  • Υποστήριξη: Προσφέρεται πλήρης τεχνική υποστήριξη από τη Microsoft, και οι αναβαθμίσεις είναι εγγυημένες.
  • Ασφάλεια: Με μια επίσημη άδεια, εξασφαλίζετε ότι το λειτουργικό σας σύστημα δεν θα κλειδωθεί ή ανακληθεί ξαφνικά.

Οι φτηνές άδειες Windows που πωλούνται στο διαδίκτυο μπορεί να φαίνονται ως ευκαιρίες, αλλά συχνά έρχονται με κινδύνους. Μπορεί να προέρχονται από αμφιλεγόμενες πηγές ή να υπόκεινται σε περιορισμούς που τις καθιστούν μη πρακτικές μακροπρόθεσμα. Αν θέλετε να διασφαλίσετε ότι η άδειά σας είναι αυθεντική, χωρίς προβλήματα, η επένδυση σε μια επίσημη άδεια από εξουσιοδοτημένους πωλητές είναι η ασφαλέστερη επιλογή.

 


Το 9Volto είναι ένα εξειδικευμένο επισκευαστικό κέντρο smartphone, laptop και υπολογιστών και μπορεί να αναλάβει βλάβες σε hardware και firmware επίπεδο.

Κατάστημα 1: Πύλης 59 Πειραιάς τηλ: 2104118176

Κατάστημα 2: 25ης Μαρτίου 55 Πειραιάς τηλ: 2104212212

Facebook Comments
Donatos Tzovaras
Latest posts by Donatos Tzovaras (see all)

Μοιραστείτε το άρθρο